i.imadeself.com! » Домашно приготвено домашно » часа »Оригинален DIY стенен часовник

Оригинален DIY стенен часовник


Здравейте на всички влюбени Направи си сам, Всяка къща има стенен часовник, който не само показва времето, но и украсява интериора, но външният вид на часовника не винаги отговаря на стила на стаята, затова е решено да се направи оригиналният часовник направете го сами, В тази статия ще ви разкажа как да направите оригинални стенни часовници със собствените си ръце, които ще зарадват гостите с външния им вид, тъй като определено не можете да купите такъв часовник в магазин. За да създадете домашен продукт, не е необходим много опит, основното е наличието на инструмента и възможността да ги използвате.

Преди да прочетете статията, предлагам да гледате видео, което показва подробно целия процес на сглобяване на стенни часовници.За да направите оригиналния стенен часовник със собствените си ръце, ще ви трябва:
* Електрически трион
* Самонарезни винтове с дължина 32 мм
* М6 коса с дължина около 1 м
* Дървен плот с ширина 200 мм
* Спрей от черна гланцова боя и бяла кракел
* Ясен акрилен лак
* Електрическа бормашина, бормашина за дърво с диаметър 3,3, 5 и 9 мм
* Линийка, повърхностен уред, молив
* Шлифоващ блок с шкурка
* Отвертка Phillips
* Предпазни очила, ръкавици, респиратор
* Пейка менгеме
* Супер шублер
* Ъглошлайф и колело за рязане
* Лента за маскиране
* Clockwork
* Клещи
* Длето

Първа стъпка.
Първото нещо, което трябва да направите, е основата, тя ще бъде направена от дървени плотове, изберете материала по ваш вкус.
С помощта на владетел и молив маркирайте плота в квадрат със страни 30 см.

След това нарисуваме квадрат на по-малки квадратчета със страни 10 см. Можете да направите това, като използвате ъгъла на сградата или повърхността. В резултат на това маркировката трябва да бъде под формата на 9 еднакви квадрата.

Стъпка втора
След това трябва да изрежете плота на 9 еднакви части. За тези цели електрически мозайката е перфектна, с нея видяхме необходимите детайли. Когато работите с електроинструмент, бъдете внимателни и използвайте предпазни очила и ръкавици.

Разбира се, идеалното изрязване с този инструмент не може да бъде постигнато, но винаги можете да прецизирате частта след това.

След като се нарязват 9 заготовки, пристъпваме към смилането им. Затягаме частите в пейка менгеме, така че, например, парче шперплат може да бъде поставено под тях от вдлъбнатини върху устните на порока.След това, използвайки шлифовъчната лента и шкурка, притиснати към нея, започваме да шлайфаме повърхността на частта, в резултат на това трябва да получите равномерни страни без остри ръбове, както и счупвания. Процесът на смилане отнема много време и се отделя голямо количество дървесен прах, така че тази процедура трябва да се извърши в респиратор.

Ако имате машина за шлайфане, тогава тази стъпка ще ви отнеме по-малко време. След смилането се оказа 9 такива гладки заготовки, засега ги оставете настрана и преминете към следващата стъпка.

Стъпка трета
Тъй като дървените части ще бъдат закрепени заедно с помощта на сегменти от шипове, трябва да го видите на идентични части. Затегнете закопчалката в менгеме и маркирайте на всеки 5 см с шублер и лента за маскиране.


На следващо място, използвайки ъглошлайф с режещо колело, инсталирано в него, видяхме детайлите, те се нуждаят от точно 12 парчета. Когато работите с ъглошлайфа, бъдете внимателни и използвайте предпазни очила и ръкавици, а също така не забравяйте, че електрическият инструмент трябва да се държи здраво.

Стъпка четвърта
В една от квадратните части е необходимо да направите вдлъбнатина с длето, необходимо е за в бъдеще да инсталирате часовник, който може да се купи в магазин или да се извади от ненужни часовници.

Фреза би била идеална за направа на вдлъбнатина, но за съжаление я няма, затова работим с инструмента, с който разполагаме. След това в този квадрат пробиваме дупка строго по средата с помощта на електрическа бормашина, в патронника на която е инсталирана бормашина върху дърво с диаметър 9 мм.

Стъпка пета
Използвайки показателя за дебелина, правим маркировки в средата на квадратите, където ще бъдат прикрепени шпилките.

За да свържете детайлите, пробиваме дупки в тях с диаметър 5 мм на мястото на маркировките с помощта на електрическа бормашина.

След това ние завиваме шиповете M6 в пробития отвор и събираме всички детайли в едно парче.Тъй като по време на процеса на сглобяване, твърдостта на конструкцията изглеждаше недостатъчна, тъй като шиповете бяха завинтени само на 1 см, също беше необходимо да се маркира и пробие дупка в централния площад, а след това да се усукат шпилките там с помощта на клещи.На четири квадрата с молив маркирайте числата 12, 9, 6 и 3, като наблюдавате местоположението.

След това измерваме самонарезната винтова глава и задаваме нейния размер с малък запас от няколко дузини на шублера на vernier, след което правим маркировки върху заготовките под формата на числа.

Според маркираните марки правим дупки половината от дебелината на частта с бормашина върху дърво с диаметър 3,3 мм.

Стъпка шеста
След като пробиете дупките, боядисайте основата на часовника с черна гланцова боя от спрей.

Ние защитаваме шиповете с маскираща лента, тъй като беше решено да ги оставим в черно, за да създадем контраст.

Когато първият слой черна боя изсъхне, нанасяме слой бял кракелюр, който се появи малко по-различно от желания поради недостатъчния брой слоеве на основната боя.

След това с помощта на отвертка Phillips завийте винтовете в предварително направените отвори.

Когато завинтваме, подравняваме кръстовете на самонарезните винтове за красота.

Последният слой се нанася с помощта на спрей от акрилен лак, който ще предпази дървото от външни влияния, като влага. В края инсталирайте часовника на централния квадрат, затегнете гайката от предната страна и поставете стрелките на място.


В резултат на това получихме доста креативни и оригинални часовници, направени от собствените ни ръце, те ще украсят вашия интериор и ще придадат вид на особен стил на таванско помещение.

Това е всичко за мен, благодаря на всички за вниманието и творческите успехи.
0
0
0

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...