i.imadeself.com! » удобства » Инструментите »Тормовото укрепване на чука

Направи си сам чук на Тора


Здравейте на всички влюбени Направи си сам, Както знаете, чукът е много необходим инструмент, може да чука масивна кола, да чупи камъни, тухли и много други. В тази статия ще говоря за това как да направите ковашка направете го сами, материалите за които са доста прости и вероятно ще се намерят във всеки гаража или работилница. Този домашен продукт, или както може да се нарече, чукът на Тор, няма да се използва като постоянен инструмент, неговото производство се основава единствено на креативност. Във всеки случай, ако се нуждаете от работещ чук, всички стъпки, описани по-долу, ще ви помогнат при сглобяването му.

Преди да прочетете статията, предлагам да гледате видео с подробен процес на сглобяване на този домашен продукт, както и неговото тестване.Както и процесът на тежест на чука с олово.За да направите чук от Тор със собствените си ръце, ще ви трябва:
* Арматура с диаметър 12 мм
* Заваръчна машина, заваръчна защитна маска, електроди
* Ъглошлайф с режещ диск
* Оловни батерии
* Рог
* Горелка
* Дървена дръжка
* Два ъгъла
* Виза
* Метална машина за рязане
* Метална четка за шлаки

Това е всичко, което ви е необходимо, за да изградите кувалда със собствените си ръце.

Първа стъпка.
Първото нещо, което трябва да направите, е да монтирате кувалчето, то ще бъде прикрепено към дръжката от дърво. От металните ъгли правим профилна тръба, затягаме ъгъла в порок и използваме ъглошлайфа, за да отрежем ненужната част.Правим същото с втория ъгъл.
Вниманието, когато работите с ъглошлайф, бъдете изключително внимателни и освен това не забравяйте за мерките за безопасност, носете защитни очила и ръкавици.

Стъпка втора
Сега заваряваме два ъгъла един към друг, като ги държим в порок, като по този начин получаваме профилна тръба с необходимия размер.

Заваряваме части строго в защитна заваръчна маска и гетри.
След като частите са заварени, премахваме шлаката, образувана в процеса, това става с помощта на метална четка и, ако е необходимо, потупване на чука.

Стъпка трета
Тъй като масата на чука трябва да е твърда, а именно шест килограма, тогава размерите му трябва да са доста големи. Основната част ще се състои от армировка с диаметър 12 мм. Размерите на чукача са взети от фабриката, но тук можете да експериментирате, а също така да изберете в зависимост от целите, които ще му зададете. Върху малко по-ранен заварен профил правим три точки със заваръчна машина, така че първата армировка да има срещу какво да почива.

След това на машина за рязане на метали видяхме арматурни пръти с определена дължина и техният брой е избран в зависимост от размерите на кувалката.Тъй като имаме профил в средната част, дължината на арматурните пръти там ще бъде по-малка, това трябва да се вземе предвид.Когато работите с машина за рязане, бъдете внимателни и не забравяйте за предпазните очила за собствена безопасност.

Стъпка четвърта
Затягаме профила в порок, прилагаме към него сегмент от армировка строго по средата и закрепваме частите с кранове, след което напълно заваряваме съединението.
След това извършваме подобни действия с останалите сегменти от армировката, в процеса не забравяйте да премахнете шлаката от заваръчния шев.
В средната част заваряваме по-късите сегменти, те първо са прикрепени към профила, а след това към съседната армировка.

Прекарали четири метра армировка, получавате такъв детайл, помислете за готовия чук.

Стъпка пета
От единия край плътно заваряваме фитингите, опитваме се да направим това най-точно.
Плоскостта на чука от тази страна е изравнена с ъглошлайф, не си струва да я довеждате до блясък. Трябва да е нещо подобно, както на снимката.
А на гърба има място за изливане на олово, което до известна степен ще увеличи теглото на чука.

Стъпка шеста
Сега трябва да направим домашен чук по-тежък и първо го проверяваме за течове, изсипваме обикновена вода в дупките и по този начин установяваме обема, необходим за пълното „пълнене“ на шейна.

Оловото може да се получи от оловни батерии, независимо дали е мотоциклет, автомобил или от компютър без прекъсване.Първо, прекъснете случая, за да стигнете до оловните плочи.На този етап електролитът може да се разлее от корпуса на батерията, затова ви съветвам да носите ръкавици и да държите лицето си далеч, за да не получите изгаряния. След което докосваме оловните плочи, извлечени от батерията и поставени в тигела, тук също може да се направи обикновена кутия кафе. Разтопяваме оловото с горелка и изсипваме чукчетата в дупките между арматурните пръти, докато те напълно се напълнят.

Тъй като оловото от батериите беше оскъдно, трябваше да търся запаси, които бяха достатъчни за претегляне.


Седма стъпка.
Загряваме чукача с отвори, вече напълнени с олово и заваряваме втората страна, от която се излива разтопен метал.


След това монтираме дървена дръжка и задвижваме клин, също правим това по краищата, ако има пропуски.

Стъпка осма
И така, дойде време за тестване на чука на Тор. Теглото му се оказа приблизително подобно на заводския кувалд, около 6 кг. Както можете да видите на снимката, домашен чук се справя перфектно със задачите си, което означава, че времето, изразходвано за производството му, си заслужава.
С този чук можете да направите всичко, както казват: „ако нещо не се получи с чук, вземете по-голям чук“.Това е всичко за мен, благодаря на всички за вниманието, ще се видим скоро.
10
10
10

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
2 коментари
тежък по главата! и брадвата е слаба?
Толкова суетене заради един хит създаде „творение“?

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...