i.imadeself.com! » форум » Направи си идеи »Как да направите флейта (тръба) със собствените си ръце

Как сами да си направите флейта (тръба)

Здравейте човечеството! Днес ще ви кажа как да направите флейта направете го сами, Флейтата, в нашия случай флейтата, е стар духов музикален инструмент. Появата на прототипната флейта датира преди почти 35 хиляди години, което я прави един от най-старите инструменти. А познатата флейта стана известна в Египет преди пет хиляди години и все още е основният инструмент в Близкия изток. Фолк или фолк рок не е без него. Тези, които са запознати с фентъзи светове, знаят, че тръбата е един от любимите инструменти на елфите. Но в нашата реалност свиренето на флейта ще озари зимните вечери. И можете да направите това прекрасно средство за по-малко от час.


За производството се нуждаем от:
• Дървена тръба (тръстика, бамбук, тръстика и др.)
• Парче дърво или корк
• Свредла за 2; 4.2 и 6 мм и нещо, което може да се пробие (отвертка, бормашина, гравър)
• Файл
• Платно за ножовка

Барел флейта

Първата стъпка е да изберете тялото на тръбата. Всяка куха тръба, независимо дали е тръстика, тръстика или водопроводна PVC тръба, ще свърши работа. Намерих страхотна бамбукова тръба.
Не е съвсем кръгла, вътрешните диаметри са 23 и 25 мм. Видях 400 мм, флейта ще бъде с такава дължина. Въпреки, че беше необходимо да отпичам 300 мм, както обикновено, смесих всичко.

От единия край правим два отвора близо един до друг, чиито граници трябва да бъдат разположени на разстояние 40 мм от ръба. Първо маркирах отворите с 2 мм бормашина, а след това пробих с бормашина с 4.2 мм. След това, с пила, направете отвора правоъгълен, с дължина 5 мм и ширина 7 мм. И шлайфайте едната страна на прозореца под ъгъл от 30-45 градуса, всички един и същи файл. Това е дупката за свирка. Качеството на звука ще зависи от остротата и гладкостта на скосяването.


На следващо място, правим шест отвора на вентила на играта (маркирането беше по-рано). Първият отвор ще бъде на 60 мм от долния край на флейтата, а останалите на стъпки от 20 мм. Отново правим дупки с 2 мм свредло и пробиваме 6 мм свредло. По принцип такива тренировки ми дойдоха. Принципът на настройката е следният: колкото по-голям е отворът, толкова по-висок е звукът, така че можете да започнете да пробивате с 4 мм. Основното нещо е да не прекалявате, защото няма да работи за намаляване на дупката.Трябва да започнете да пробивате от долния отвор. С помощта на тунера ще коригираме флейтата в естествен мажор. Пробиваме долния и го издухваме, настройваме го според тунера, след това пробиваме втория. Вторият отвор се изгражда отново, когато първият е отворен и т.н. Следващата серия от бележки трябва да се получат: ла остри, ла, сол, фа, отново остри, повторно.
Шлифоваме всички дупки с шкурка, но много фино, за да не повредим естествения цвят на бамбука.
[/ център]

свирка

Сега, от края, където сте направили дупката за свирката, трябва да направите скос. От ръба надолу отстъпваме 4-5 мм, а отляво 40 мм. Ние правим скосяване с острие за ножовка.


Сега правим ръкав от парче дърво или корк. Отначало придадох на парчето дърво кръгла форма, после направих същото скосяване, както на самата флейта. Намерих меко дърво, така че направих всичко с нож. Отгоре е необходимо да се направи плоско лице, отклоняващо се от ръба на 1 мм, както при нормална свирка. Невъзможно е да се направи прекалено голям скос, просто няма да има свирка. Поставете ръкава в "тялото".

Направих ръкав твърде малък. Тя трябва да влезе плътно във флейтата и да седи сигурно там. Трябваше да залепя всички пространства с горещо лепило. Пропуснах самия ръкав с PVA лепило, преди да го вкарам във флейтата.

При това производството на тръбата завършва. Вече можете да получите първите звуци. Отново това е идеално за учене. Тъй като добрата флейта струва много, да не се бърка с диктофон. И нашата домашна флейта има приемлив звук, а процесът на производство отне половин час. Инструментът може да бъде декориран по ваш вкус, но аз имам бамбук и така изглежда добре.

Добавете отговор

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...